הסכם ממון

לייעוץ מהיר
מלא את הפרטים הבאים

    תופעת הגירושין הפכה לחלק בלתי נפרד מהמציאות היומית של כולנו, כאשר אחוזי הגירושין מגיעים לכמות של אחד מתוך שלושה זוגות נישואין מתגרשים. מבחינת סטטיסטית בשנה מתחתנים כ-40,000 זוגות  ומתגרשים כ- 11,000. באוכלוסייה היהודית בלבד עומד היחס בין נישואין לגירושין על שליש.

    הסכמי ממון

    חוק יחסי ממון בין בני-זוג, תשל"ג (1973), הינו החוק המסדיר את היחסים בנכסים וברכוש שיחולו בין בני זוג במקרה של פקיעת הנישואין. במקרה של גירושין או פטירה, יחול על כל הזוגות שנישאו לאחר התאריך 1.1.74. על פי החוק. עם פקיעת הנישואין זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שווים של כלל הנכסים, אשר בני הזוג צברו במהלך חייהם המשותפים, כגון חסכונות, קופות גמל ופנסיה, נכסי מקרקעין ועוד. בעת גירושין חזקת השיתוף בנכסים אינה חלה על זוגות שנישאו לאחר יום  01.01.1974 והחליטו להתגרש, עליהם יוחל "הסדר איזון משאבים" מכוחו של חוק יחסי ממון בין בני זוג. חזקת השיתוף הינה כלל משפטי שנקבע בפסיקה על ידי בית המשפט, המסדיר את נושא חלוקת הרכוש בעת גירושין בין בני זוג אשר נישאו לפני יום 01.01.1974 ואת חלוקת הרכוש בעת פרידה בין ידועים בציבור. חוק יחסי ממון  קובע, כי רכוש הנצבר במהלך הנישואין משותף לבני הזוג ואילו רכוש מלפני הנישואין ורכוש שהתקבל במתנה או בירושה, איננו משותף. בניגוד לחוק, פסיקת בתי המשפט קבעה, בנוגע לדירת מגורים, כי בנסיבות מסוימות, ובהיעדר הסכם יחסי ממון הקובע במפורש אחרת, ניתן לשתף את בן הזוג, גם אם מדובר בדירה שנרכשה לפני הנישואין.

    למה לערוך הסכם ממון?

    בעשור האחרון גיל הנישואין עלה בקרב הנשים והגברים, לכך יש השלכות כלכליות עתידיות. בני הזוג המתחתנים בגיל מאוחר לרוב הינם בעלי רכוש, כספים שקיבלו מההורים, חסכונות ואף בעלי עסקים. מומלץ לכל אלה להגן על הקיים והיש שברשותם על ידי עריכת הסכם ממון אשר ינוסח כך שבסיום הקשר הזוגי לא יחלקו את רכושם שנצבר ערב הנישואין עם הצד השני. הסכם ממון הוא הסכם הצופה את פני העתיד ומטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג בגירושין, או בעת סיום הקשר בין זוגות ידועים בציבור. הסדר הרכוש בהסכם הממון תורם לוודאות ולביטחון של כל צד במהלך הנישואין ו/או ידועים בציבור, שכן כל צד יודע, מה צפוי לו מבחינה כלכלית, במקרה של פקיעת הקשר הזוגי. הסכם ממון הוגן, חייב לצאת מנקודת המוצא כי חיי נישואין מושתתים על שיתוף כלכלי בין בני הזוג בין אם אחד מבני הזוג, מצוי בקריירה משגשגת ואילו השני עסוק בניהול משק הבית וגידול ילדים. כיום רבים מן הזוגות נוקטים בעריכת הסכמי ממון מוקדמים לצורך שמירת האינטרסים שלהם, כמו כן יש לציין כי דרך פעולה זו יכולה אף למנוע סרבניות גט והסכמה בעניינים נוספים.

    סוגי הסכמי ממון: הסכם לפני נישואין, הסכם לאחר נישואין, בין ידועים בציבור , הסכם חיים משותפים.

    לייעוץ מהיר

    מלא את הפרטים הבאים

      קידום אתרים לעסקים קידום אתרים לעסקים
      השארת הודעה מהירה

      לייעוץ ללא התחייבות מלא את הפרטים הבאים