שיקום כלכלי
אם אתם חייבים כספים לאחרים או אם אחרים חייבים לכם, כדאי שתכירו את "הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי". החוק מאפשר לחייבים ולנושים לפתוח בהליכים, במהלכם יוחזרו חלק מהחובות, ובסיומם החייב יוכל לקבל פטור מהחובות האחרים ולפתוח "דף חדש" בחייו הכלכליים.
מטרות הליכי חדלות פירעון הן:
לסייע לשקם את החייב מבחינה כלכלית, בין השאר באמצעות מתן הפטר (פטור מהחובות) בסיום ההליכים.
להחזיר לנושים, ככל הניתן, את הכספים או הרכוש שמגיעים להם מהחייב. לקדם את שילובו מחדש של החייב במרקם החיים הכלכלי. מיד כשניתן הצו מתחילה תקופה של כשנה, שנקראת "תקופת הביניים" ובסיומה, אם החייב יעמוד בתנאים ובהתחייבויות, הוא יקבל צו לשיקום כלכלי ולאחריו- הפטר (פטור מהחובות).
שימו לב עם קבלת הצו, על החייב לעמוד בחובת תשלום חודשי, להגיש דוחות על הכנסות והוצאות ומוטלות עליו הגבלות שונות, כגון עיכוב יציאה מן הארץ. בנוסף, ברגע שניתן הצו מוקפאים ההליכים המשפטיים שמתנהלים נגד החייב (חוץ מהליכים פליליים).
פתיחת ההליכים וקבלת הצו לבקשת חייב
צו לפתיחת הליכים לחדלות פירעון
צו לפתיחת הליכים לחדלות פירעון הינו צו המקביל לצו כינוס נכסים לפי החוק הישן. הוא ניתן על ידי הממונה על התיק, עם מתן צו לפתיחת הליכים , מוקפאים ההליכים נגד היחיד ואם הוטלו הגבלות על היחיד במסגרת הליכי גבייה, כגון עיקולי משכורת, הליכי הוצאה לפועל וכדומה, ההגבלות בטלות.
עם מתן הצו, הממונה ימונה נאמן ליישום הליכי חדלות הפירעון של היחיד ותחל תקופת ביניים עד למתן צו לשיקום כלכלי לגבי היחיד שבמהלכה –יחולו על היחיד הגבלות שונות לרבות הגבלה מקבלה או החזקה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר ומהארכת תוקפם, ובלבד שיהיו תקפים לשם שיבה לישראל; עיכוב יציאת היחיד מהארץ; הגבלה כלקוח מוגבל מיוחד, כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ״א–1981; הגבלות משימוש, בכרטיס חיוב, ועוד.
הנאמן הממונה יערוך בדיקה לעניין מצבו הכלכלי של היחיד, והנסיבות שהובילו למצבו.
מהן ההגבלות החלות במהלך הליך חדלות פירעון?
- עיכוב יציאה מהארץ – החייב לא יוכל לצאת מהארץ במהלך תקופת ההבראה החל מהכרזת חדלות פירעון ועד לקבלת ההפטר. הסיבה לכך היא בשל החשש שהוא יברח ויותיר את הנושים ללא יכולת לקבל את הכספים שלהם או חלק מהם.
- סימון מוגבל – הלקוח יסומן כלקוח מוגבל בבנק ישראל וכן בבנקים בהם הוא מנהל חשבון. הוא לא יוכל להתנהל עם שיקים או לקבל מסגרת כלשהי מהבנקים ובאמצעות כך מונע בית המשפט מהחייבים לפזר שיקים ללא כיסוי מה שעשוי לפגוע במשק.
- אין אפשרות להשתמש בכרטיסי אשראי – כל כרטיסי האשראי של החייב ייחסמו והוא אינו יוכל לקבל כרטיסי אשראי חדשים במהלך תקופת ההבראה. לעיתים יתאפשר לחייב להחזיק בכרטיס חיוב ייחודי ללא אפשרות לקבל אשראי אולם תידרש לצורך כך הגשת בקשה נפרדת וחריגה.
- החייב לא יוכל לפתוח עסק או לקבל בעלות על עסק או תאגיד רשום כלשהו, ללא אישור הנאמן ובית המשפט, עד לקבלת ההפטר וזאת כדי שלא ייווצרו חובות נוספים אצל החייב. אישור הנאמן ובית המשפט יינתנו במקרים ייחודיים ולאחר בקשה מיוחדת בעניין אשר תבטיח כי מדובר בהכרח וכמובן לאחר שיוכח כי לא ייווצרו חובות נוספים.
עיקר הנושאים המטופלים בתהליך:
- הסדר חובות לחייבים ולבעלי עסקים- לרבות מחיקת חובות.
- סיוע לחייב להגיע לשיקום כלכלי-יציאה לדרך חדשה.
- החזרת החייב אל הכלכלה הישראלית בהקדם האפשרי.
- בקשות לביטול עיקולים והגבלות.
- איחוד תיקים וצווי תשלומים.
- ביטול עיכוב צו יציאה מהארץ.
- פריסת חובות מזונות- במידת הצורך.
- צו הפטר.
יחס אישי ומסור
משרדנו פועל מתוך תחושת שליחות ומסירות לכל אחד מלקוחותיו, מתוך הבנה ואמונה כי כל לקוח הינו עולם ומלואו ולכל אחד יש את הסיפור האישי שלו, המחייב מסירות, הקשבה וטיפול ייחודי המותאם ספציפית לצרכיו, החל מן הפגישה הראשונה ועד להשגת התוצאה הטובה ביותר.