שתי אפשריות לחלוקת הרכוש:
- חלוקת על פי הסכם ממון או הסכם חיים משותפים – אם חתמתם על הסכם זה ואושר ע"י בית המשפט במקרה של נישואים או בפני נוטריון במקרה של ידועים בציבור, יחולק כאמור הרכוש על פי הסכם.
- חלוקת רכוש על פי חוקי מדינת ישראל – החוק חל על ידועים בציבור ועל זוגות נישואים לפני שנת 1974 הוא כלל "חזקת השיתוף". ועל זוגות שנישאו החל מינואר 1974 חל חוק "יחסי ממון בין בני זוג".
חלוקת רכוש אצל ידועים בציבור וזוגות שהתחתנו לפני שנת 1974, הנם כפופים לחוק "יחסי ממון" , הרכוש שנצבר ע"י בני הזוג במהלך שנות הזוגיות המשותפים יחולק שווה בין הצדדים גם אם הרכוש לא נרשם על שם שניהם.
חלוקת רכוש אצל ידועים בציבור וזוגות שהתחתנו החל מינואר שנת 1974, ולא חתמו על הסכם ממון, יחול עליהם "הסדר איזון משאבים" כל אחד מהצדדים זכאי למחצית מכלל נכסים של בן הזוג לרבות קרנות פנסיה, מוניטין וכושר השתכרות, כספים בחשבונות, דירת מגורים וכו', נכסים שליליים כגון חובות, משכנתא.
לפי חוק זה הנכסים המשותפים אינם כוללים מתנות, ירושות, פנסיה ביטוחי מנהלים וגמל, נכסים שנצברו לפני הנישואין, בנוסף פיצויים שנפסקו מכוח חוק עבור נזקי גוף או מוות, קצבאות ביטוח לאומי וכו'.